Skip to content
k10
IMG_9575

Bollen är din – Att ta vara på passningen

Att lära sig slå och ta emot en passning tillhör grunderna i många lagsporter. När man fått en passning gäller det att göra det bästa av bollen eller pucken. Det är upp till var och en att ta vara på chansen och se möjligheterna och fatta ett bra beslut.

Du har fått en passning

Du har fått en passning, ja, många passningar då du läst den här boken om livet och den kristna tron. En del passningar har kanske varit lätta och andra svårare att ta emot. Du har fått mycket att tänka på och nya perspektiv har öppnats. Ja, Bibelns och Guds värld har öppnats för dig. Du har fått inblick i hur Bibeln beskriver vår verklighet, vår värld. Du har börjat lära känna Gud och hört de glada nyheterna om Jesus och vad han gjort. Du har läst om Guds stora berättelse och börjat se att du själv och din egen berättelse finns med där. Du har sett Guds goda tankar för dig och ditt liv och du har blivit inbjuden att tro och ta emot det Gud vill ge dig genom Jesus. Du har blivit erbjuden att vara med i Guds lag som lärjunge och en kristen människa och du har blivit utmanad att bli en Guds medarbetare för att kämpa för en bättre värld och dela med dig av kärlekens budskap som ger hopp för alla människor. Att själv vara med och passa de goda nyheterna till andra.

Bollen är din

Nu är bollen eller kanske pucken din och nu gäller det att göra det bästa av den. Att i ditt eget liv försöka placera in allt det du läst, att på något sätt ta ställning. För ingen av oss går ju egentligen oberörd från ett möte med Bibelns budskap, ingen av oss förblir densamme om vi börjat låta oss utmanas och påverkas av Jesu ord och liv. Och ingen av oss vill ju missa målet.

Den viktigaste matchen – ditt liv och vår värld

Den här boken har handlat om den viktigaste matchen av alla. Den match som gäller ditt liv och vilken inriktning det ska få och som också gäller vår gemensamma värld och hur den ska se ut i framtiden.

Den matchen kan ofta vara ännu mer dramatisk, tuff, spännande, hemsk och glädjefylld än en match i fotboll, ishockey, handboll eller innebandy.

Genom allt och framför allt har den här boken önskat visa att det finns en Gud som är på din och min sida under den matchen. Han som skapat oss och älskat oss så gränslöst mycket att han gett sitt liv för oss. Så här skriver Paulus:

Vad innebär nu detta? Om Gud är för oss, vem kan då vara mot oss?

Romarbrevet 8:31

Ja, vad innebär nu detta som kristen tro beskriver och berättar om för dig? Ditt samtycke är viktigt för att Guds vilja ska kunna ske. Gud väntar på ditt gensvar på hans kärlek och inbjudan, ja, på din passning tillbaka.

Lycka till i matchen och i livet!

En idrottares bön

Kär Far i himlen,
Tack för livet och att jag fått 
förmågan att röra mig och idrotta.
Tack för talang och möjligheter
du gett och tack för glädje och
vänner jag fått genom  idrotten.

Herre, hjälp mig att alltid vara ärlig
och göra mitt bästa.
Hjälp mig att vara en god kamrat
och förebild och leva ut din
kärlek i det jag säger och gör.

Tack för att du genom Jesus
visat att du älskar mig som jag är och
förlåter mig när jag gör misstag.
Hjälp mig att också själv kunna
förlåta mig när jag misslyckas.
Låt mig med din kraft och ledning utvecklas
och mogna som idrottare och människa.

Jesus, Du är mitt livs coach,
min styrka, mening och mitt mål
Jag vill ära Dig med mitt liv och min sport!

Amen